Imposter Syndroom

Het Imposter Syndroom komt veel vaker voor dan je denkt. Het gaat niet vanzelf over als je meer ervaring hebt of nog een cursus volgt, maar je kunt er wel wat aan doen!

Imposter Syndroom

Ken je het Imposter Syndroom? Met een goede opleiding en dito baan toch telkens twijfelen aan jezelf, vinden dat je niet goed genoeg bent, bang zijn dat anderen dit ook gaan zien en dat je ontmaskerd wordt als ‘bedrieger’. Om dit te voorkomen ga je je uiterste best doen om ‘perfect’ werk te leveren of begin je er liever niet eens aan. Doodvermoeiend.

Dit Imposter Syndroom komt veel vaker voor dan je denkt. Wist je dat bijna driekwart van de vrouwen (en de helft van de mannen) deze gevoelens en gedachten (weleens) heeft? Een derde van de vrouwen heeft hier zelfs heel regelmatig last van. Je bent dus zeker niet de enige die zich zo voelt!

‘Het gaat vast beter als ik meer ervaring heb.’ en ‘Ik moet eerst nog maar een training volgen, dan voel ik me wel zekerder.’, zeg je dan. Helaas. Zo werkt het jammer genoeg niet. En eigenlijk weet je dat ook wel, want je hebt al best wat jaren ervaring en een hele berg aan cursussen, opleidingen en trainingen gevolgd, toch?

Wat dan wel? Een goede eerste stap is om erover te praten. Hoe fijn zou het zijn als je collega zegt dat ze die angst om door de mand te vallen herkent? Als je leidinggevende vertelt dat zij zich ook regelmatig onzeker voelt? Als de analist toegeeft dat ze regelmatig met klotsende oksels haar presentatie doet?

Met zoveel mensen in de imposter-club, is de kans groot dat je iemand treft die deze gevoelens herkent!

Met wie ga jij het gesprek aan?

En wil je voor eens en altijd een einde maken aan die impostergevoelens? Kom dan gerust eens met mij praten! Stuur me een berichtje of kijk op www.kappacoaching.nl.

Geplaatst op vrijdag 1 oktober 2021.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Utrecht. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.